All season banden

All season banden

all season banden.jpg

All season banden

Ook wel vier-seizoenenbanden genoemd. En zoals de naam al zegt is dit een autoband die u het gehele jaar kan gebruiken. Het is een combinatie van de zomer- en winterband en levert door de profielopbouw en materiaalsamenstelling goede prestaties onder alle weersomstandigheden. 

Wanneer all-season banden?
Rijdt u alleen in Nederland, bent u niet afhankelijk van uw auto en gaat u niet op wintersport? Dan zijn all-season banden een goed alternatief. Deze banden kunt u het hele jaar door gebruiken. Een bandenwissel is dus niet nodig en biedt goede grip bij zowel hoge als lage temperaturen. 

Voordelen van all season banden:    

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden
 • Geen bandenwissel 2x per jaar
 • Met name geschikt bij weinig kilometers (<10000 km per jaar)
 • Met name geschikt als u niet rijdt in winterse omstandigheden (of op wintersport gaat)

 

Wat is er anders aan all-season banden?
All-season banden is een soort tussenoplossing, vergeleken met de zomer- en winterband. Echter, ze zijn absoluut geen vervanging van een zomer- of een winterband. Ze hebben een zachter rubber dan de zomerband en een harder rubber dan winterbanden. Daarnaast hebben ze meer groeven (lamellen) dan een zomerband maar minder dan een winterband. Hierdoor zijn All-Season banden een prima alternatief bij Nederlandse weersomstandigheden als:

 • U weinig kilometers rijdt (minder dan 10.000 km per jaar)
 • U niet afhankelijk bent van uw auto
 • U weinig tot niet hoeft te rijden onder winterse omstandigheden
 • U een normale, nette rijstijl heeft

All-season band als winterband
Nieuwe typen all-season banden zijn goedgekeurd als winterband. Als er een sneeuwvlok icoontje op de zijkant van de band staat dan is deze goedgekeurd als winterband. 
Let op: in sommige landen riskeert u een boete als u geen winterbanden gebruikt in winterse omstandigheden. 

Profieldiepte en bandenspanning
Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij zomerse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

Levensduur All-Season banden
De levensduur van een all-season band is hetzelfde als die van een zomer- of winterband. Maar omdat deze band het gehele jaar door wordt gebruikt adviseren we wel om:

 • Regelmatig te controleren op profieldiepte
 • Regelmatig te controleren op bandenspanning
 • De banden regelmatig te balanceren en uitlijnen. 

All season banden reparatie? 
Zijn uw zomerbanden versleten of niet meer te repareren? Dan kunt u bij ons terecht voor een nieuwe (of gebruikte) all-season banden set. Wij hebben meerdere soorten en maten op voorraad, zowel nieuwe als gebruikte sets. Bel of mail ons en bestel direct een nieuwe banden set. Wilt u uw banden laten uitlijnen en balanceren? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner.