camper en caravan banden

camper en caravan banden

64.jpg

Camper- en caravan banden

Gaat u binnenkort een lange reis maken met uw camper of caravan? Voorkom gedoe onderweg en laat uw caravan- en camperbanden van te voren goed door ons controleren. Kun je daarna met een goed gevoel op reis. 

Eigenschappen caravan- en camperbanden:    

  • Slijtage door langdurige stilstand in de winterstalling
  • Ons advies om elk jaar een bandencheck uit te laten voeren voor uw caravan of camper.
  • Zijn uw caravan- of camperbanden ouder dan 6 jaar? Dan adviseren wij om deze te vervangen i.v.m. slijtage, uitdroging en scheuren.

 

Levensduur caravan- en camperbanden
De rijstijl en omstandigheden hebben een grote invloed op de levensduur van de band. Ons advies is  om de banden van uw caravan of camper na zes jaar in ieder geval te vervangen. De kwaliteit wordt dan aanzienlijk minder; banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen. Bovendien staat een caravan of en camper vaak de hele winterperiode stil op één stukje van de band, wat kan leiden tot vervorming en slijtage. 

Bandencontrole
Als u langskomt voor een campercheck of caravanbandencheck controleren onze specialisten controleren standaard op de profieldiepte (minimaal 1.6 mm), bandenspanning en het draagvermogen van de banden. zodra u langskomt voor. Daarnaast controleren we op slijtage, scheuren en uitdroging van de banden. 

Banden vullen met stikstof
Naar wens kunnen we de caravan- en camperbanden vullen met stikstof. Hierdoor blijven ze tot vier keer langer op spanning, zodat het draagvermogen op peil blijft en de kans op een klapband aanzienlijk minder wordt. 

Afspraak maken
Naast de uitgebreide bandencontrole bieden we ook een uitgebreide campercheck aan. Dan controleren we uw camper of caravan op essentiële punten zoals: de verlichting, uitdraaisteunen, gasleiding en bandenconditie. Wil u uw caravan of camper laten controleren? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner of bel / mail.