Koplampen polijsten

Veel koplampen worden na enkele jaren dof, komen krassen op of vergelen. Matte koplampen zien er niet mooi uit en de lichtopbrengst is lager, waardoor u minder zicht hebt op de weg als het donker is. Wat kunt u hier aan doen?

  1. Nieuwe koplampen kopen of
  2. U koplampen een make-over geven door ze te polijsten. 

Vergeelde of doffe koplampen

Waarom worden koplampen dof?

 

Koplampen zijn gemaakt van kunststof met daar overheen een dunne coating die het materiaal beschermd tegen krassen. Straatvuil, zonlicht, regen en de hitte van de verlichting zorgt ervoor dat de beschermde coating wordt beschadigd en kleine krasjes ontstaan. Door deze krasjes wordt de koplamp doffer en laat het minder licht door. 

koplamp

Koplamp polijsten

Wij laten ze weer schitteren

 

Met speciaal gereedschap zorgen we ervoor dat alle krasjes worden verwijderd. We maken beide koplampen grondig schoon, brengen een nieuwe coating aan en controleren of ze goed staan afgesteld.

Zelf proberen?

Bent u handig? Dan kant u het ook zelf proberen. Let op: het vergt wel enig geduld en precisie. 

  1. Wet-sanden (nat-schuren) van de koplampen met schuurpapier korrel 1000, niet veel grover gaan i.v.m. ‘sanding marks’ die je daarna niet meer weg krijgt. Voer deze stap handmatig of met een machine uit. Voordeel van een machine is uiteraard dat dit veel sneller gaat, pas er dan echter wel bij op dat je niet te ver schuurt. Schuurpapier en ondergrond ten allen tijde goed nat houden!
  2. Wet-sanden met een fijner schuurpapier (korrel 3000 bijvoorbeeld). Totdat de koplamp volledig en egaal dof is.
  3. Polijsten met een polijstmiddel welke geschikt is voor kunststof (koplampen). Net zo lang totdat het kunststof weer helder is. Eventueel herhalen.
  4. Afwerken met een "headlight protector" die het kunststof conserveert en beschermt tegen UV straling.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over het polijsten van koplampen?
Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Daniel
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen