Winterbanden

In de winter is het kouder, natter en gladder op de weg. Met winterbanden heeft uw auto onder deze omstandigheden meer grip op de weg. Bovendien zijn winterbanden in een aantal Europese landen verplicht. Zeker als u met de eigen auto op wintersport gaat adviseren we om te wisselen van zomer- naar winterbanden. 

✔ Betere grip

✔ Kortere remweg

✔ Opslaan in bandenhotel

Meer grip in de wintermaanden

Wanneer is het tijd voor winterbanden?

De gouden regel van winterbanden: Als de temperatuur onder de 7°C daalt, is het tijd om te wisselen.
Want onder de zeven graden presteren winterbanden altijd beter dan de zomerbanden. Het overgrote deel van de automobilisten wisselt in oktober naar winterbanden en in maart weer terug naar zomerbanden.

Wilt u uw banden laten verwisselen? Plan dan nu een afspraak in.

banden

De voordelen van winterbanden

  • Een kortere remweg
  • Betere grip
  • Meer rijcomfort, minder geluid
  • Flexibelere banden dankzij een innovatief rubbermengsel
  • Sparen van zomerbanden in de winterperiode, zo gaan ze langer mee

Zelf het bandenprofiel meten

Tip: Pomp winterbanden 0,2 bar hoger op dan zomerbanden om de banden tegen de kou te beschermen. 

Bandenhotel

Opslaan van winterbanden

In ons bandenhotel worden uw zomer- en winterbanden veilig, en onder ideale omstandigheden, opgeslagen totdat het weer tijd is om ze onder de auto te monteren. 
De opslag kost slechts €24,95 per seizoen. Hiermee is het slepen en thuis opbergen van banden verleden tijd en creëert u weer ruimte op de zolder of in de garage.

Tijd om banden te wisselen? Plan dan nu een afspraak in.

Veelgestelde vragen

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar raden wij u wel aan om in de wintermaanden te rijden op de winterband. Indien u op vakantie gaat, is het verstandig om te controleren wat de regels omtrent winterbanden zijn. Zo zijn in Duitsland, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden winterbanden tijdens winterse omstandigheden verplicht.  

Wat is er anders aan winterbanden?

In de winter door blijven rijden is geen goed idee. Bij lagere temperaturen wordt het rubber van een autoband harder. De samenstelling van het rubber van een winterband is hier specifiek op afgestemd waardoor deze vergeleken met een zomerband, bij een lage temperatuur (<7°C), veel flexibeler is. Daarnaast heeft een winterband een ander profiel. Het profiel van een winterband bestaat uit meer dwars en zigzag geplaatste groeven (lamellen) die zorgen voor een kortere remweg bij koud en nat weer. 
Waar aan herkent u een winterband? Naast dat het profiel van een winterband vrij herkenbaar is kunt u een winterband herkennen aan de M en een S in combinatie met een sneeuwvlokje. 

Wat is de minimale profieldiepte van een winterband?

Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij winterse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over (winter)banden?
Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Daniel
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen