Zomerbanden

Als de temperaturen buiten oplopen, meestal rond maart of april, wordt het weer tijd voor zomerband. Zomerbanden hebben in tegenstelling tot winterbanden minder groeven (lamellen), maar brede sleuven. Ook zijn ze gemaakt van een harder soort soort rubber. Hierdoor heeft u bij warmer weer een stabiele wegligging en meer grip op de weg. 

✔ Minder slijtage bij warmer weer

✔ Betere grip

✔ Opslag in bandenhotel

Meer grip in de zomermaanden

Wanneer is het tijd voor de zomerband?

 

Is de temperatuur structureel boven de 7°C graden dan komen de zomerbanden het beste tot hun recht. De meeste automobilisten wisselen in maart of april, begin lente, van winter- naar zomerbanden en in oktober weer naar winterbanden.

Wilt u uw banden laten wisselen? Plan dan nu een afspraak.

banden wisselen

De voordelen van zomerbanden

  • Kortere remweg bij hogere temperaturen
  • Betere grip bij zomerse omstandigheden
  • Minder slijtage bij warmer weer
  • Goedkoper rijden door lager brandstofverbruik
  • Boven 7°C graden geschikt voor elk weertype – ook bij regenval

Zelf het bandenprofiel meten

Bandenhotel

Opslaan van zomerbanden

 

In ons bandenhotel worden uw zomer- en winterbanden veilig en onder de beste omstandigheden opgeslagen totdat het weer tijd is om deze onder de auto te monteren. 
De opslag kost slechts €24,95 per seizoen. Hiermee is het slepen en opbergen van uw banden verleden tijd en creëert u weer ruimte op de zolder of in de garage.

Wilt u uw banden laten wisselen? Plan dan nu een afspraak.

bandenhotel

Veelgestelde vragen

Wat is er anders aan zomerbanden?

In de zomer door blijven rijden op winterbanden is geen goed idee. Bij hogere temperaturen wordt het rubber van een autoband zachter. En door de zachte samenstelling van het rubber van een winterband wordt de remweg langer en grip op de weg neemt af. 
Een zomerband bestaat uit een hardere samenstelling van rubber die beter is afgestemd op de zomerse omstandigheden. Daarnaast is het profiel van de zomerband ook anders. Door de brede sleuven kan water eenvoudiger worden afgevoerd.

Wat is de minimale profieldiepte van een zomerband?

Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij zomerse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

Wist u dat de bandenspanning  uw zomerbanden anders is dan die van uw winterband? Wij adviseren om uw winterband 0,2 bar hoger op te pompen dan uw zomerband om zo uw banden optimaal tegen de kou te beschermen. 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen over (zomer)banden?
Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Daniel
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen