zomerbanden

zomerbanden

34.jpg

Zomerbanden

Als de temperaturen buiten oplopen, meestal rond maart of april, dan wordt het weer tijd voor zomerband. Zomerbanden hebben in tegenstelling tot winterbanden minder groeven (lamellen), maar brede sleuven en een harder soort rubber. Waardoor u juist bij warmer weer een stabiele wegligging en meer grip op de weg heeft. 

Wanneer zomerbanden?
Is de temperatuur structureel boven de 7°C graden dan komen de zomerbanden het meest tot hun recht. De meeste automobilisten wisselen in maart of april, begin lente, van winter- naar zomerbanden en in oktober weer naar winterbanden.

De voordelen van zomerbanden:

  • Kortere remweg bij hogere temperaturen
  • Betere grip bij zomerse omstandigheden
  • Minder slijtage bij warmer weer
  • Goedkoper rijden door lager brandstofverbruik
  • Boven 7°C graden geschikt voor elk weertype – ook bij regenval

 

Wat is er anders aan zomerbanden?
In de zomer door blijven rijden op winterbanden is geen goed idee. Bij hogere temperaturen wordt het rubber van een autoband zachter. En door de zachte samenstelling van het rubber van een winterband wordt de remweg langer en grip op de weg neemt af. 
Een zomerband bestaat uit een hardere samenstelling van rubber die beter is afgestemd op de zomerse omstandigheden. Daarnaast is het profiel van de zomerband ook anders. Door de brede sleuven kan water eenvoudiger worden afgevoerd 

Profieldiepte en bandenspanning 
Volgens de wet moet een band minimaal een profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, voor maximale grip bij zomerse omstandigheden hanteren we een advies profieldiepte van minimaal 4 mm. Wij controleren standaard op de profieldiepte en bandenspanning zodra u langskomt voor een onderhoudsbeurt, APK, reparatie of andere controle. 

Wist u dat de bandenspanning  uw zomerbanden anders is dan die van uw winterband? Wij adviseren om uw winterband 0,2 bar hoger op te pompen dan uw zomerband om zo uw banden optimaal tegen de kou te beschermen. 

Zomerbanden reparatie of zomerbandenwissel? 
Zijn uw zomerbanden versleten of niet meer te repareren? Dan kunt u bij ons terecht voor een nieuwe (of gebruikte) zomerbanden set. Wij hebben meerdere soorten en maten op voorraad, zowel nieuwe als gebruikte sets. Bel of mail ons en bestel direct een nieuwe zomerbanden set. Wilt u uw banden wisselen? Plan dan nu een afspraak via onze online afspraken planner.

Opslaan van zomerbanden
In ons bandenhotel worden uw zomer- en winterbanden goed en veilig opgeslagen totdat het weer tijd is om deze onder uw auto te monteren.