Distributieriem vervangen

De distributieriem of distributieketting: Een van de belangrijkste onderdelen om tijdig te vervangen. Gebeurt dit niet, dan kan de distributieriem of ketting breken, wat hoge extra kosten met zich meebrengt.

Wanneer moet een distributieriem worden vervangen?

Elke fabrikant hanteert zijn eigen richtlijnen per model auto. Bij de meeste automerken geldt een tijdsduur van 4 tot 6 jaar of elke 60.000 tot 120.000 kilometer
Een distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit vervangen te worden. 

distributieriem

Waarom is tijdige vervanging belangrijk?

De riem of ketting is een cruciaal onderdeel in de motor van een auto. Het is de verbinding tussen de krukas en nokkenas en zorgt voor de aandrijving van verschillende onderdelen. Een kleine afwijking kan al ernstige beschadigingen veroorzaken.

Verschil distributieriem en distributieketting

Beiden hebben dezelfde functie: de krukas aandrijven die op zijn beurt de nokkenas(sen) en de in- en uitlaatkleppen in beweging brengt. Een distributieriem is aan slijtage onderhevig en dient periodiek, volgens instructies van de fabrikant van de auto, te worden vervangen. Een distributieketting heeft minder last van slijtage en is daarom onderhoudsarm.

Benieuwd of uw auto een distributieriem of ketting heeft?

Bij het openen van de motorkap kunt u helaas niet in één oogopslag zien of uw auto een riem of een ketting heeft. Kijk in het instructieboekje of geef uw kenteken aan ons door, dan zoeken we het voor u uit.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen
Neem contact met ons op. We helpen u graag!

Daniel
Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen